I HUSET UDEN ENDE vender Mathilde Walter Clark tilbage til det mord som blev begået i hendes families hus i USA. I sin research finder hun ud af hvem der var morderen og ledes ind i en seriemorderindustri, som i et endeløst hus med meget mørke korridorer. Hun rejser rundt med sin notesbog og forsøger at følge sine tanker med pennen. Hvad er det vi ser, når vi ser? En gorillafigur i en lille texansk by på den anden ende. På de støvede bjergveje i Himalaya bliver hun mødt som et rumvæsen, for kvinder kan da ikke rejse rundt alene? I New York plages hun af Kierkegaards spøgelse. Hun prøver at beskrive drømmen om verdens lykkeligste folk uden selv at vågne. Hvem mener vi egentlig, når vi siger 'jeg'? Og hvem er vi uden forestillingerne om os selv og hinanden? Der er altid nye rum at gå ind i. Og huset viser sig hele tiden at være større end vi forestiller os.
HUSET UDEN ENDE forankrer kulturkritikken i det personlige. Mathilde Walter Clark låner os et sultent og generøst blik, hvor mennesker er vigtigere end ideer, og hvor tvivlen kommer alle til gode.
Eminente essays (...) Mathilde Walter Clarks bog fik mig til at tænke over, hvad det vil sige at skrive gode essays. Det letteste svar er: sådan hér, ligesom Mathilde Walter Clark.
- Information
Forrygende (...) Det er næsten til at blive høj af.
- Weekendavisen
★★★★★
Mathilde Walter Clark bevæger sig hudløst og med imponerende intellektuel adræthed og spændvidde
- Berlingske
★★★★
levende, muntert, filosofisk og skarpt ad H til.
- Børsen
★★★★
en fortællemæssig guldåre (...) Well done.
- Kristeligt Dagblad
Du vil gerne bo i Mathilde Walter Clarks hus.
- POV International