LONE STAR

2018. Politikens Forlag
425 sider,

DA MATHILDES STEDFAR DØR, plages hun af spørgsmålet om hvad der vil ske, hvis hendes egen far dør ovre på den anden side af Atlanten. Vil der være nogen som ringer? Af skræk for at fortiden skal gå til grunde i hendes erindring, går hun i gang med at skrive den bog om sin far som hun altid har vidst at hun skulle skrive.

Det er historien om en far og en datter og om alt det der adskiller dem – havet, sproget og en stedmor af mytologiske dimensioner. Og om tiden der nådesløst går. En dag er vi voksne, og barndommen ligger uigenkaldeligt bag os, fuld af huller og ting vi fortryder. Men faren er endnu levende, og datteren har masser af vilje. De mødes på hans fødeegn i Texas. Kan hun gøre slægtens sted til sit eget? De besøger slægtninge, døde som levende. Texas’ historie filtrer sig sammen med familiens. Der vokser et landskab frem. Tiden bliver langsom. De sidder på verandaen i hver sin gyngestol og ser himlen sortne ...

LONE STAR er en roman om familie og tilhørsforhold og om at overvinde enorme afstande. Om at være levende og om at se og forstå – og elske alligevel.

Præmieret af Statens Kunstfond 2018

Nomineret til DRs Romanpris 2019

Køb Lone Star hos din lokale boghandler eller
bestil bogen her

Det skrev anmelderne:

★★★★★
Hun har et misundelsesværdigt talent a la Joyce for at beskrive virkeligheden så virkelig, som den er.
-- Berlingske

★★★★★
Hun skriver erkendelserne om sine opvækstvilkår frem i romanform og insisterer samtidig på en levende kærlighed til sin far på trods af alle vanskelighederne. Det er smukt gjort.
-- Kristeligt Dagblad

★★★★★
Stærk og smuk læsning
-- Børsen

★★★★★
Sjældent har jeg læst en mere smuk og gribende gang erindringer.
-- Københavneravisen

★★★★★
En fin historie om at være bange for, at fortiden skal forsvinde mellem fingrene på en.
-- Liv

★★★★★
En roman, alle burde tage sig tid til at læse.
-- Thisfictionallife

★★★★
Forrygende læsning
-- Dagbladenes Bureau

❤️❤️❤️❤️
En klog, bevægende, medrivende, sjov og velskrevet bog.
-- Politiken

★★★★
Clark skildrer overbevisende - men også usentimentalt - hvor ubærligt det bliver, hver gang hun tror, at nu er det nok sidste gang, at hun ser faderen.
-- Jyllands-Posten

★★★★
Erindringsbogen er forfatterens rørende og sympatiske forsøg på at lære sin far at kende.
-- Ekstra Bladet

Mathilde Walter Clark har et varmt blik for det menneskelige i sine brovtende personer, man holdes fast, man lægger nødigt bogen fra sig
-- Information

Lone Star gør læseren klogere. Klogere på sig selv, på forholdet mellem døtre og fædre og klogere på, hvad det vil sige at miste både de levende og de døde.
- IN

Jeg nød at læse den, at blive hvirvlet ind i Mathilde Walter Clarks fortælling, at glædes over hendes skønne sprog og hendes fine, rammende beskrivelser af følelser, landskaber, mennesker. Det er en stærk fortælling om at gå på opdagelse i sit ophav for måske at kunne føle sig en del af en større helhed.
- Litteraturhjørnet.dk

Udvalgte interviews & podcasts om Lone Star:

Mathilde Walter Clarks romaner søger mod eksistensens grundproblemer Information, Peter Nielsen. 17.8.2018

På sporet af far. Skønlitteratur på P1, vært Nanna Mogensen. 3.7.2019

Podcastsamtale med Diana Bach i forbindelse med DR Romanprisen 2019 4:6 Mathilde Walter Clark