Thorsten Madens Ego

2004. Roman. 225 sider. Samleren

Thorsten Madsen har mest brug for kærlighed, men hans Ego pisker ham til at stræbe efter direktørposten på det reklamebureau, hvor han arbejder. For Thorsten Madsen lever slet ikke op til sit Egos ambitioner, han har ikke tag på kvinderne, forældrene eller noget andet. Det udvikler sig til et pinefuldt tovtrækkeri mellem Thorsten Madsen og hans Ego, der er mere end utilfreds med sit materiale. Så er det, at Egoet tager over og klarer sagerne.

I Mathilde Walter Clarks barokke og alligevel realistiske roman fortæller Thorsten Madsen og Egoet på skift. Om en moderne mands trakasserier, om reklamebranchens indre mekanismer, om hele ræset med at holde sig på vindersiden. En debut med et stort overskud af fantasi og sprog.

Køb Thorsten Madsens Ego som ebog

Det skrev anmelderne:

I Mathilde Walter Clarks fornemme debutroman kaldes det søndersprængte subjekt til samling…en vanvittig velskrevet roman, der sprudler af humor og sproglig opfindsomhed. Ud over at være en sydende satire over reklamebranchen er det en begavet razzia i det moderne menneskes psyke.
- Politiken

★★★★★
"Sine steder er Mathilde Walter Clarks debutroman afsindigt morsom, når den sender læseren ud i latterkaskader og huldsalig fryd over hudfletningen af vor kunstinge tilværelse…Der er langt mellem grinene i disse års danske litteratur. Mathilde Walter Clark er leveringsdygtig"
- Ekstra Bladet

En fantastisk sproglig energiudladning og stor fortælleglæde i romanen, der øjblikkeligt indfanger læseren og fremkalder begejstrede tilråb undervejs: Yes! Sådan! Godt skrevet!
- Kristeligt Dagblad

Gamle H.C. – A altså – fylder om en uge 199. Inden han blev helt så gammel, skrev han et uhyggeligt eventyr om en mand og hans skygge. Skyggen løb til sidst med hele herligheden og det halve kongerige, mens den rare mand mistede hovedet. Sigmund Freud kunne en lignende anekdote, skyggen hed bare noget andet, og han fortalte noget mere omstændeligt end H.C. Også Mathilde Walter Clark kan en historie om en mand og hans, ikke skygge denne gang…For så vidt fortæller Mathilde Walter Clark en noget mere opbyggelig historie end grumme gamle H.C. Romanen lever dels på sit sproglige tryk, dels på sin humor, hvor især reklamebureauet (og sikkert branchen som sådan) må holde for. Det fineste er imidlertid, at man som læser tager fejl af Ego i starten, identificerer sig med Ego, græmmes over den hængerøv til Thorsten. Dermed bliver læseren offer for de samme misforståelser og den samme forvrængning af virkeligheden, som Thorsten er ramt af, så længe han følger Egos indskydelser. Det er fikst og bærer romanen op i den øvre ende af den etiket, anmeldere altid klasker på debutanter: lovende. Lovende med pil opad, altså.
- Jyllandsposten

★★★★
"En udmærket og kompositorisk opfindsom debut."
- Nordjyske Stifttidende

Det er en fornøjelse at læse, hvordan Clark gennemlyser vores narcissistiske kultur i almindelighed og en selvfed branche i særdeleshed.
- Standart

Er der én, der elsker det danske sprog, må det være filosof og forfatter Mathilde Walter Clark, der just har lanceret sin debutroman Thorsten Madsens Ego. Hun opfinder nye ord som ‘sludbehandle’, ‘velouromvikle’, ‘attrapliv’ og ‘rejsevejrsgråvejr’…Clarks roman er et fornøjeligt stykke litteratur, der byder på mange træk på smilebåndet. Og den er også god at blive klog af, hvis man tager dens spørgsmål alvorligt.
- Q

★★★★★★
"En fremragende debut. (…) det er flot og overbevisende skrevet."
- Bookworm.dk

Torben Madsens scoop: Torben Madsens fornemmelse for talent er velkendt, og det er ikke helt få forfattere, han i tidens løb har opdaget. Nu har han igen fundet et talent ud over det almindelige, og for at det ikke skal være løgn, er hun sluppet godt fra at insistere på, at hendes roman hedder Thorsten Madsens Ego. Det er en både morsom og underfundig roman…Mathilde Walter Clark, der selv har arbejdet i reklamebranchen, har et ualmindelig flot sprog. Hun har øje for mange af livets små pudsigheder, og det er en fuldmoden appelsin, Torben Madsen har fået i sin turban.
- Bogmarkedet